Dihaj kot medved – čuječnost za otroke

21,00 

30 trenutkov čuječnosti za otroke – da bodo kjerkoli in kadarkoli umirjeni in zbrani

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Dihaj kot medved je čudovito ilustrirana zbirka vaj za čuječnost, s pomočjo katere se otroci naučijo, kako obvladovati svoje telo in dih ter uravnavati čustva.

Najboljše od vsega pa je, da je mogoče teh trideset preprostih, kratkih dihalnih vaj in gibov izvajati kadarkoli in kjerkoli: v avtu ali trgovini, med težko domačo nalogo ali celo v šolski klopi.


Naj bo situacija kakršnakoli – kadar se ustavimo in nekajkrat globoko zadihamo, preden se odzovemo, se zadeve po navadi izboljšajo, kajne? 

Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi otroke že v najnežnejši starosti naučili te ključne veščine uravnavanja svojih čustev in občutkov. Ali bi jim sploh lahko predali dragocenejše znanje?


Lahke in simpatične vaje čuječnosti, nanizane v knjigi, pomagajo majhnim otrokom razvijati samozavedanje, izboljšati zbranost, sprostiti tesnobo in spodbujati domišljijo.

Knjiga vsebuje vaje, kot so:

  • En, dva, tri – plosk!, s katero se otrok vsako jutro napolni z energijo,
  • Danes bom …, s katero damo pozitiven ton celemu dnevu, ki je pred njim,
  • Dihanje v plamen, s katero umirjeno sklenemo dan,
  • Pošlji dobre misli, s katero otroka učimo sočutja.

Preprosta vprašanja, kot je »Kakšen oblak si danes?«, pa mu pomagajo, da pride v stik s svojimi čustvi na zabaven in njegovi starosti primeren način.


Knjiga je razdeljena na pet delov (Bodi umirjen, Osredotoči se, Predstavljaj si, Naj energija steče in Sprosti se), ki vsebujejo različne preproste vaje in očarljive ilustracije lisic, slonov, čudovitih oblakov in seveda medvedov.

Besedilo z navodili je dovolj preprosto, da lahko otroci, ki znajo brati, vaje delajo samostojno, čeprav so verjetno najučinkovitejše, kadar jih nekdo bere naglas.

Ta prijazna knjiga bo zagotovo všeč vsem staršem in vzgojiteljem, ki iščejo dostopen in otrokom prijazen uvod v čuječnost.


»Zaljubila sem se v to knjigo! Polna je igrivih in domišljijsko bogatih idej, ki pomagajo otrokom najti stik s seboj, bodisi z njihovo notranjo močjo bodisi z notranjim mirom. Vsak trenutek, ki ga je Kira tako elegantno oblikovala in opisala, pričara slastne, lepe ali humorne otrokom prijazne scenarije. Prav zaradi njenega zabavnega in dostopnega sloga bodo otroci želeli preizkusiti vsakega od teh malih draguljev, ki ponujajo preprosta orodja za doseganje velikih sprememb.«

Laurie Berkner, nagrajena avtorica glasbenih uspešnic za otroke


Kira Willey, avtorica knjige Dihaj kot medved in serije Mindfulness Moments for Kids, ustvarja glasbo za otroke, je strokovnjakinja za otroško jogo in avtorica šolskih programov Rockin’ Yoga, ki je za svoje delo dobila več nagrad.

Anni Betts je poklicna ilustratorka, ki ustvarja živahne, vesele podobe za knjige, revije, oglase, voščilnice in še kaj. Kadar ne ilustrira, raziskuje zgodovinske znamenitosti in naravne lepote Velike Britanije in Evrope, peče sladice, hodi na dolge sprehode in šiva pisana oblačila.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dihaj kot medved – čuječnost za otroke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja